Uspješna završnica projekta “Nijedno dijete bez paketića 2021”

Zima uskoro završava, polako odbacujemo kapute, a to znači da je vrijeme da vas obavijestimo o završetku realizacije projekta “Nijedno dijete bez paketića”.

Volonteri Udruženja “Ruku na srce”, od novembra 2021. godine do januara 2022. godine, već jedanaestu godinu zaredom, realizovali su naš najveći projekat. U okviru ovog projekta novogodišnjim paketićima obradovano je 2700 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.
 
Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz tromjesečnu realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve to vrijeme prikupljali donacije, pakovali paketiće, te organizovali podjelu za naše mališane, koji su sa nestrpljenjem očekivali svoje novogodišnje paketiće.
Projekat “Nijedno dijete bez paketića”, svake je godine svoj vrhunac imao posljednjeg vikenda decembra. Podjelom paketića i izvođenjem novogodišnje dječje predstave, Udruženje bi krunisalo svoje višemjesečne aktivnosti. Zbog epidemiološke situacije, nažalost, ove godine završnu manifestaciju nisu mogli organizovati, ali to nije bio razlog da volonteri Udruženja ne obraduju mališane.
 
Udruženje je ove godine obradovalo djecu uzrasta do 14 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, štićenike Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, Udruženja oboljelih od cerebralne paralize Kantona Sarajevo, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Centra za socijalni rad Breza, Udruženja “Slatki svijet” Bugojno, Udruženja Roma “Jačanje – Zuralipe” Vitez, Crvenog križa Konji, učenike JU OŠ “Grivice” (Banovići), JU Osnovna škola “Srednje” (Ilijaš), JU Osnovna škola “Jovan Cvijić” (Kamenica, Zvornik), JU Osnovna škola “Prača” (Prača), Prva osnovna škola Stolac i djecu iz Nove Kasabe, Novog Grada, Visokog i Busovače
 
Ovogodišnju realizaciju projekta “Nijedno dijete bez paketića” pomogli su mnogi sugrađani kao i mediji stalnom promocijom projekta. Realizacija ne bi bila moguća ni bez mnogobrojnih osnovnih i srednjih škola, vrtića, asocijacija studenata različitih fakulteta kao i mnogih kompanija, udruženja i sportskih kolektiva koji su prepoznali toplinu ove zimske priče.