Sparingom za bolji život!

Projekat ?Sparingom za bolji život?, čija je realizacija započela u septembru 2017. godine, ima za cilj uključiti djecu iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti. Idejni tvorac projekta je Udruženje ?Ruku na srce?, a isti se realizira u saradnji sa ITF Taekwondo klubom KOREA Sarajevo, uz finansijsku podršku Opštine Novi Grad Sarajevo.

Ovim projektom se pruža mogućnost djeci uzrasta 6 ? 18 godina, iz socijalno ugroženih porodica sa područja Opštine Novi Grad, da godinu dana pohađaju treninge taekwondo-a. Treninzi omogućavaju razvoj, kako fizičkih sposobnosti, tako i socijalnih vještina. Djeca će uživati u njima i narednih 10 mjeseci, a po završetku projekta biti će organizirano polaganje za pojaseve kao i dodjela priznanja. U sklopu ovog projekta, učesnici su imali priliku prisustvovati takmičenju koje je održano u subotu, 14. oktobra, u Vogošći.

Kako kaže jedan od učesnika, napokon mu se ostvarila želja da trenira neki sport, a posebno ga raduje što se radi o borilačkim vještinama.

Ovim putem se želimo zahvaliti našim partnerima, koji su u velikoj mjeri doprinijeli realizaciji ovog projekta.