Škola programiranja za učenike/ce 8. i 9. razreda osnovne škole

Udruženje “Ruku na srce” organizuje Školu programiranja za učenike/ce 8. i 9. razreda osnovne škole, koji/e dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Broj učesnika je ograničen. Ukupno će biti organizovano 8 susreta koji će se održavati u Sarajevu, a na kojima je prisustvo obavezno.

Po okončanju škole programiranja, ukoliko učenici ostvare redovno prisustvo svim časovima te polože završni ispit, kao nagradu će osvojiti laptop koji će prethodno dobiti na korištenje. Na ovaj način želimo motivisati učenike da se prijave i uspješno savladaju osnove programiranja.

Prijave je moguće dostaviti isključivo putem emaila: rukunasrce@gmail.com. Prijave trebaju sadržavati ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja te kontakt telefon roditelja/staratelja i učenika (ukoliko posjeduje isti).

Prilikom slanja prijave potrebno je napisati i 3-5 rečenica u okviru kojih će učenik/ca obrazložiti kakva je njegova/njena motivacija za učešće u ovom projektu, odnosno zašto baš on/ona želi pohađati školu programiranja. Također, potrebno je dostaviti i skenirane ili uslikane dokumente/dokaze koji potvrđuju socijalni status učenika, odnosno da dolazi iz porodice slabijeg materijalnog stanja.

Početak škole programiranja je 02. juli 2022. godine, a časovi će se realizovati u prostorijama Hub Homework (Kolodvorska 12, Sarajevo) svake subote.

Rok za dostavljanje prijava je: 26. juni 2022 godine, do ponoći.

Zahvaljujemo kompaniji System Verification BH d.o.o. koja je sponzor projekta, te je objezbijedila laptope za sve polaznike škole programiranja.

Kurs_programiranja_plakat