260 bajramskih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica

(Sarajevo, 24. juni 2017.) Udruženje ?Ruku na srce? danas je u prostorijama  Istiklal džamije u Sarajevu u okviru projekta ?Bajram je radost za svako dijete? organizovalo podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica. Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i prigodan prateći program.

PR Udruženja ?Ruku na srce?, Faris Gurda, ističe da je ovo druga godina kako se realizuje projekat podjele bajramskih paketića: ?Nakon podjele novogodišnjih paketića u decembru, došli smo na ideju da obradujemo mališane i uoči Bajrama. Protekle godine pripremili smo 100 bajramskih paketića, a ove godine čak 260. Posebno sam zahvalan volonterima Udruženja ?Ruku na srce?, koji su tokom proteklih nekoliko sedmica svoje slobodne vrijeme izdvajali, čak i u ovim vrućim ljetnim danima, kako bi prikupljali i razvrstavali donacije, pripremali paketiće, te organizovali samu podjelu. Svakako, neizmjernu zahvalnost dugujemo i sugrađanima i kompanijama, koje su nam pomogle u realizaciji ovog projekta?, naglašava Gurda, te poručuje kako Udruženje tokom godine realizuje i niz drugih aktivnosti, kao što su: akcije prikupljanja školskog pribora, osnovnih životnih namirnica, instruktivna nastava za školarce, prikupljanje odjeće i obuće u okviru projekta ?Doniraj ? Vama bespotrebno, nekom korisno? ?Nijedno dijete bez paketića?, te realizacija humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom ?Srca osjećaju, ruke stvaraju?.

Jedan od roditelja poručuje: ?Od srca se zahvaljujemo ovim divnim djevojkama i mladićima koji nisu zaboravili na nas i našu djecu, te se iz godine u godinu trude da nam olakšaju i uljepšaju svakodnevnicu. Hvala i svim dobrim ljudima koji su podržali njihov rad?.

Bajramski paketići obradovali su djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, gdje je podijeljeno 165 paketića. 50 paketića otišlo je u selo Divič kod Zvornika, 20 paketića u Dnevni centar ?Gnijezdo? u Solunu kod Olova, 5 paketića obradovalo je i jednu porodicu iz Mostara a 20 paketića bit će poslano u Srebrenicu.

Realizaciju su pomogli sugrađani, predstavnici kompanija te mediji, koji su prepoznali plemeniti cilj projekta ?Bajram je radost za svako dijete?. Najveću zahvalnost organizatori iskazuju Centru za istraživanje i edukaciju ?Nahla?, Istiklal džamiji, redakciji časopisa ?Elif?, projektu ?Albabi? te kompanijama ?AM SUPPORT? d.o.o. i Gadžo-comerc d.o.o.