Zlatne i srebrene medalje za naše mališane na taekwondo turniru Prvenstvo Kantona Sarajevo

U sklopu projekta ?Sparingom za bolji život? koji ima za cilj uključivanje djece iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti, omogućeno je i učešće na taekwondo turniru ?Prvenstvo Kantona Sarajevo? sponzorisanom od strane kompanije System Verification Sweden AB te im se ovom prilikom još jednom od srca zahvaljujemo!

18. februara u KSC ?Kralj Fahd? održan je spomenuti taekwondo turnir na kojem su učesnici projekta pokazali izvanredan uspjeh. Sa osvojenih nekoliko zlatnih i srebrenih medalja ova djeca su učinila ponosnim svoje roditelje, ali i trenere i volontere Udruženja ?Ruku na srce?, te dokazala da zaista mogu promijeniti svijet, samo ako im se pruži prava prilika!

Ovo je jedan od značajnijih projekata koje Udruženje ?Ruku na srce? trenutno realizuje, a odvija se u saradnji sa Taekwondo klubom KOREA Sarajevo, uz podršku Opštine Novi Grad Sarajevo. Tokom treninga od septembra 2017., kroz različite aktivnosti djeca se fizički i psihički nadograđuju, te u kontaktu sa drugom djecom razvijaju sposobnosti socijalnog povezivanja.

Osmijesi na sretnim dječijim licima i zadovoljstvo svih onih koji doprinose realizaciji ovog projekta su motivacija za dalje djelovanje i postizanje budućih uspjeha.