Završnica intenzivnog online kursa engleskog jezika

Jedan od edukacijskih programa koji je Udruženje “Ruku na srce” pokrenulo u protekloj godini bio je i intenzivni tromjesečni online kurs engleskog jezika. Kurs je vodio naš volonter Muamer Pekmez, a tokom same realizacije imao je pomoć i drugih volontera.
?17. augusta 2021. godine u prostorijama Homework HUB Sarajevo održan je završni čas ovog kursa. Svim polaznicima koji su redovno prisustvovali svim predavanjima, dodijeljene su diplome te su imali priliku dobiti i evaluaciju od strane predavača.
Kako ističe Muamer, polaznici koji su istrajali do samog kraja i uspješno završili kurs, u stanju su tečno pričati engleski jezik.
Najuspješnijoj polaznici kursa tim povodom dodijeljen je laptop, a još dvoje polaznika nagrađeno je poklon paketima. Kod odabira za nagrade u obzir su uzete zadaće, aktivnost i redovnost na časovima te stečeno znanje.
Nagrađena polaznica, inače studentica Univerziteta u Sarajevu, zahvalila se Udruženju “Ruku na srce” na prilici da unaprijedi znanje engleskog jezika koje će joj itekako koristiti. Također, sa velikim uzbuđenjem je dodala i da je laptop bio upravo ono što joj je trenutno bilo najpotrebnije za potrebe praćenja nastave i izvršavanja fakultetskih obaveza, te kako ne može vjerovati da je dobila isti.
Jedna od polaznica kursa istakla je da je oduševljena drugačijom metodom rada koja je primijenjena na kursu, pri čemu je akcenat bio stavljen na konverzacijske vještine. Također, dodala je kako smatra da se definitivno isplatilo uložiti vrijeme u pripremu zadaća koje su bile zahtjevne, ali i vrlo korisne za sve učesnike.
Udruženje “Ruku na srce” će i dalje nastaviti realizovati projekte edukativnog karaktera, sa ciljem da djeci i mladima iz porodica slabijeg materijalnog stanja pomogne u sticanju korisnog znanja, uz pomoć kojeg će biti u prilici sami sebi osigurati bolju budućnost.