Završna manifestacija projekta Nijedno dijete bez paketića

U Bosanskom kulturnom centru je 23. decembra 2017. godine održana završna manifestacija projekta ?Nijedno dijete bez paketića?, u okviru kojeg je podijeljeno 1.750 novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo i šire. Pored podjele paketića djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu koju su pripremili volonteri Udruženja, učestvovati u kreativnim radionicama te se družiti sa Djeda Mrazom.

Na realizaciji projekta je u toku četiri mjeseca radilo oko stotinu mladih ljudi, većinom studenata. Naglašavajući činjenicu da se projekat realizuje sedmu godinu zaredom, predsjednica Udruženja ?Ruku na Srce? Enisa Tiro je istakla kako projekat iz godine u godinu raste. ?Kada smo prvi put 2010. godine realizovali projekat pripremili smo 260 paketića za najmlađe, a ove godine smo došli do brojke od 1.750 novogodišnjih paketića. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih naših volontera na koje sam izuzetno ponosna, a koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme zbog dobrobiti drugih. Posebnu zahvalnost dugujemo svim sugrađanima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta?, navela je Tiro.

Udruženje osim ovog projekta tokom godine realizuje i druge aktivnosti kao što su ?Doniraj ? vama bespotrebno, nekom korisno?, akcije prikupljanja školskog pribora, podjelu bajramskih paketića, držanje instruktivne nastave za školarce, te realizaciju humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom ?Srca osjećaju, ruke stvaraju?.

?Druženje sa Djeda Mrazom i podjela paketića mnogo znače našoj djeci. Već danima su sa nestrpljenjem čekali ove trenutke i zaista veliko hvala svim volonterima i volonterkama na trudu?, poručio je jedan od roditelja.

Paketići su ove godine obradovali djecu uzrasta do 14 godina iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, djecu uključenu u program ?Jačanje porodice? pri organizaciji SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine, djecu iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, prvačiće OŠ ?Hašim Spahić? iz Ilijaša, djecu iz OŠ ?Grivice? ? izbjegličko naselje Ježevac, djecu iz OŠ ?Kamenica? kod Zvornika i djecu iz dnevnog centra iz Soluna ? Olovo . Također, članovi Udruženja nastojali su izaći u susret i mnogobrojnim porodicama koje su se obratile Udruženju za pomoć.

Koristimo ovu priliku da Vam se još jednom zahvalimo svim sponzorima koji su ove godine bili dio naše priče. Nadamo se da ćemo i u budućnosti uspješnim saradnjama donositi osmijehe na lica mališana.