Za mlade iz Tuzle organizovana radionica “Pitaj psihologa”

U sklopu projekta “Iskoristi ljeto uz RNS” naši volonteri su jučer održali i jednu radionicu u prostorijama BIG BEN Centar TUZLA. Radionica je nosila naziv “Pitaj psihologa”, a učesnici su imali priliku družiti se sa volonterima Udruženja “Ruku na srce” i na jedan edukativan a ujedno i zabavan način otkriti kako upoznati sebe. Također, stekli su i nove vještine komunikacije, te dobili priliku da porazgovaraju o svojim individualnim problemima sa nekim ko je stručan i objektivno posmatra stvari.
Reakcije učesnika su bile izuzetno pozitivne i poručili su da im je radionica bila jedno vrlo lijepo iskustvo, kao i da se raduju narednim događajima poput ovoga.
Ali tu nije bio kraj programa koji je realizovan u Tuzli. U nastavku je održano i predstavljanje organizacija/udruženja koja djeluju na području ovog grada, ali i čitave države. Zajednička poveznica im je to što mladima pružaju priliku za društveno-korisno djelovanje u svojim zajednicama. Osim našeg Udruženja, učesnicima su se predstavili i Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Let's do it Tuzla i Omladinska Banka.
Sveukupno, ovo je bio jedan zanimljiv i koristan dan, kako našim volonterima, tako i svim prisutnima. Razmijenili smo informacije o našim aktivnostima i spoznali gdje to sve možemo dati doprinos u rješavanju problema naše zajednice. Upoznali smo različite ljude, iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, te na kraju dana stekli nova poznanstva i prijateljstva što je svakako jedna od ljepših strana volontiranja.