Učesnici projekta “Sparingom za bolji život” idalje vrijedno treniraju

Među djecom koju Udruženje “Ruku na srce” planira obradovati novogodišnjim paketićima u sklopu projekta “Nijedno dijete bez paketića”, nalaze se i učesnici projekta “Sparingom za bolji život”.
Zahvaljujući podršci kompanije System Verification BH d.o.o. i Općina Novi Grad Sarajevo, djeca iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo od 2016. godine imaju priliku trenirati taekwondo u Taekwondo klub Korea Sarajevo. Osim treninga, svi polaznici škole taekwondo-a učestvuju i na seminarima te pristupaju polaganjima za pojaseve.
Prema riječima trenera, Kapić Nedžada, kod djece koja su od početka uključena u ovaj projekat vidi se značajan napredak u razvoju, za šta smatra da je djelimično svakako zaslužno i njihovo redovno učešće na treninzima.
Roditelji djece koja su učesnici projekta iskazali su veliku zahvalnost svima koji su omogućili realizaciju istog. Prema njihovim riječima, djeca jedva čekaju treninge te se kući uvijek vraćaju sretna nakon istih.
Obzirom da djeca dolaze iz različitih škola, kroz trening imaju priliku i da se međusobno upoznaju i druže. Volonteri udruženja “Ruku na srce” povremeno asistiraju na treninzima kako bi ostvarili kontakt sa djecom, te ih po potrebi uključili i u druge projekte koje Udruženje realizuje, kao što su instruktivna nastava za djecu, te kursevi stranih jezika.