Projekat “Opremimo djecu za školu” uspješno završen podjelom 200 ruksaka

Tokom protekle dvije sedmice vrijedni volonteri Udruženja “Ruku na srce” podijelili su 200 ruksaka sa školskim priborom mališanima iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo.

U okviru projekta “Opremimo djecu za školu” koji se realizuje već treću godinu zaredom, prikupljene su donacije sugrađana i partnera Udruženja. Zahvaljujući nesebičnoj podršci dobrih ljudi, obezbijeđeno je 200 novih ruksaka u koje je zapakovan kompletan prateći školski pribor potreban osnovcima i srednjoškolcima za neometano ispunjavanje svih školskih obaveza.

Udruženje “Ruku na srce” ovim putem zahvaljuje svim građanima i prijateljima koji su svojim donacijama izmamili osmijeh na lice mališanima i potpuno ih opremili za postizanje novih školskih uspjeha.

Udruženje nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i u narednim mjesecima, kada će uz pomoć humanih volontera, te podršku građana i partnera obradovati još mnogo porodica slabijeg materijalnog stanja kroz razne vidove podrške. Kao i do sada, voloneri će prikupljati odjeću i obuću, higijenske potrepštine te osnovne životne namirnice i distribuirati ih ka više od 500 porodica evidentiranih u bazama Udruženja, koje se nalaze u stanju potrebe za ovakvom vrstom pomoći.