Poziv za učešće u projektu Nijedno dijete bez paketića 2021

Volonteri humanitarnog udruženja “Ruku na srce” ponovo otvaraju Djeda Mrazovu radionicu i pozivaju studente, školarce, sugrađane, predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha i potruditi se da nijedno dijete ne ostane bez paketića.
 
Mnogo je uspjeha koje smo postigli ove godine, a sada krećemo na krunu godine. Vjerujemo da povjerenje koje nam sugrađani ukazuju već godinama, neće izostati ni ovoga puta. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.
 
Ako nam to dozvole epidemiološke mjere, paketići će ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja, a u kojoj će uz Djeda Mraza oživjeti mnogi heroji iz bajki. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje se svake godine sa posebnom pažnjom pripremaju samo za njih.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova:

– Svakim danom o 09:30 do 22:00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12)
– Subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).
 
Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”.
 
Rok za prikupljanje svih priloga je 15. decembar 2021. godine.
 
 
NDBP2021