Poziv učenicima IX razreda za učešće u projektu “Mladi i tranzicija iz osnovne u srednju školu”

Udruženje “Ruku na srce” poziva učenike/ce IX razreda osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u projektu: “Mladi i tranzicija iz osnovne u srednju školu”.

Cilj projekta je pružanje podrške pri završetku osnovne i upisu u srednju školu, za deset polaznika završnog – 9. razreda. Podrška će se ogledati u mentorstvu i organizovanju dodatne nastave iz tri grupacije predmeta: jezički, prirodno-matematički i društveni.

Časovi će se izvoditi svake nedjelje u učionici, poštujući važeće epidemiološke mjere i preporuke, u terminu: od 09:00 do 12:00h. Realizacija projekta počinje 07. marta 2021. godine. Ukupno trajanje projekta je 3,5 mjeseca.

Uslovi za prijavu:

– učenik je dijete koje dolazi iz porodice slabijeg materijalnog stanja, upisane u bazu korisnika pomoći Udruženja “Ruku na srce”
– učenik je polaznik IX razreda osnovne škole sa područja Kantona Sarajevo
– učenik se obavezuje da će redovno prisustvovati nastavi u trajanju od 14 sedmica

Učenici se mogu prijaviti samostalno ili prijavu za njih može dostaviti roditelj/staratelj. Prijave se šalju isključivo direktnom porukom putem Facebook Fan Page-a Udruženje “Ruku na srce”, putem e-maila: rukunasrce@gmail.com ili Viber porukom putem broja: 061414551.

 Prijava treba sadržavati:

– ime i prezime učenika,
– ime i prezime roditelja/staratelja,
– e-mail učenika (ako posjeduje isti),
– kontakt telefon roditelja/staratelja i
– broj mobitela učenika (ako posjeduje isti, uz napomenu da li je broj dostupan i putem aplikacije Viber).

Rok za dostavljanje prijava: 26. februar 2021. godine.

mladi i tranzicija 4@3x