Poziv sportskim kolektivima: Pridružite se inicijativi “Sportom za bolji život”

Udruženje “Ruku na srce” i agencija Hardino pozivaju sportske klubove sa područja Kantona Sarajevo da se pridruže inicijativi “Sportom za bolji život”.

Projekat ima za cilj povećati inkluziju djece iz porodica slabijeg materijalnog stanja u sportske aktivnosti. Sportski klubovi svoju podršku projektu mogu pružiti omogućavanjem besplatnog učešća na treninzima određenom broju djece uzrasta od 7 do 14 godina, čiji roditelji nisu u mogućnosti plaćati mjesečne članarine.

Nakon formiranja baze klubova – učesnika projekta, odabir djece će se vršiti na osnovu evidencije o porodicama iz baze korisnika pomoći Udruženja. Pri tome će se u obzir uzeti interesovanje djece za određene sportove kao i blizina kluba njihovom mjestu stanovanja.

Tretman djece uključene u projekat ne treba se ni na koji način razlikovati od onog koji imaju redovni članovi kluba. Zbog zaštite privatnosti djece koja dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja, njihova imena kao ni fotografije neće se nigdje posebno isticati u kontekstu učešća u ovom projektu. Posebni uslovi pod kojima djeca treniraju bit će poznati samo trenerima klubova.

Projekat možete podržati:

  • uključivanjem minimalno dvoje djece u treninge vašeg sportskog kolektiva
  • uključivanjem drugih-prijateljskih sportskih kolektiva u projekat
  • prenošenjem i podjelom ovih informacija

Inicijativi su se do sada priključili: Taekwondo klub Korea, Atletski klub Novi Grad, Odbojkaški klub Centar Ort, Taekwondo klub Novi Grad i Udruženje fudbalska akademija “J Academy” BiH.

Ukoliko ste predstavnik sportskog kluba i zanimaju vas dodatne informacije, ili želite postati dijelom ove lijepe sportske priče, možete nas kontaktirati putem Facebook Fan Page-a: Udruženje “Ruku na srce” ili putem e-maila: rukunasrce@gmail.com.

sportom za bolji zivot