HulkApps: U nizu uspješnih saradnji, posebno se izdvaja jedna izuzetno pozitivna priča

U nizu uspješnih saradnji koje ostvarujemo sa različitim donatorima, posebno se izdvaja jedna izuzetno pozitivna priča koja nam je uljepšala prethodni period te je želimo podijeliti sa vama.
 
Udruženje “Ruku na srce” ima nove prijatelje koji dolaze iz kompanije HulkApps. To je ekipa mladih, pozitivnih ljudi svjesnih značaja pružanja pomoći našim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe. Izuzetno nas je obradovalo što su se sami javili na našu adresu te stavili na raspolaganje za volonterske aktivnosti koje im mi predložimo.
 
U proteklom mjesecu, čitav kolektiv HulkApps-a udružio je snage, te su obradovali čak 30 porodica slabijeg materijalnog stanja. Njihova ekipa je u potpunosti ispratila i samostalno sprovela naš projekat “30 ramazanskih paketa za 30 porodica od 30 volontera”, koji su volonteri Udruženja “Ruku na srce” već realizovali interno pomoću vlastitih sredstava.
 
Rezultat timskog djelovanja naših volontera i zaposlenika HulkApps-a omogućio je da utrostručimo prvobitno planirani broj porodica koje su trebale dobiti pomoć. Tako se konačna brojka domaćinstava koja su posjećena i obradovana paketima osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština te drugim donacijama u mjesecu Ramazanu popela na čak 100.
 
Ali ekipa HulkApps-a nije samo ispunila zadatak koji smo im prvobitno dodijelili. Osim same isporuke ramazanskih paketa sa namirnicima, oni su sve porodice još jednom posjetili uoči Bajrama te im odnijeli i slatke bajramske pakete sa kafom, kolačima i sokovima. Međutim, njihovoj posvećenosti ni tu nije kraj. Napravili su popis želja i potreba svih mališana te je svako dijete za Bajram dobilo i neku igračku/poklon.
Sretni smo i ponosni što u našem okruženju imamo društveno odgovorne kompanije poput HulkApps-a, kao i ovako posvećene uposlenike, mlade ljude. Osim pružanja podrške našem humanitarnom djelovanju kroz doniranje sredstava, oni su bili spremni uložiti i vlastiti trud, vrijeme i resurse kako bi pomogli ljudima u lokalnoj zajednici. To je ono što naš tim zaista posebno cijeni u čitavoj ovoj priči. Nadamo se da će mnoge druge kompanije, institucije i kolektivi slijediti vaš primjer!
 
Ovim putem, od srca, neizmjerno zahvaljujemo uposlenicima i rukovodstvu HulkApps na iskazanoj želji za učešće u ovakvoj aktivnosti. Posebno hvala što ste preuzeli inicijativu te pokazali izuzetnu pažnju i brigu za naše sugrađane u stanju socijalne potrebe, a naročito one najmlađe.