Brojni klubovi se odazvali pozivu za projekat “Sportom za bolji život”

Udruženje “Ruku na srce” započelo je realizaciju jedne lijepe sportske priče koju smo nedavno najavili, u saradnji sa agencijom Hardino sport. Riječ je o projektu pod nazivom “Sportom za bolji život”, koji za cilj ima povećati inkluziju djece iz porodica slabijeg materijalnog stanja u sportske aktivnosti.
 
Na poziv sportskim klubovima sa područja Kantona Sarajevo da se pridruže ovoj inicijativi, odazvalo se 12 sportskih kolektiva. Oni su svoju podršku pružili omogućavanjem besplatnog učešća na treninzima određenom broju djece uzrasta od 7 do 14 godina, čiji roditelji nisu u mogućnosti plaćati mjesečne članarine.
Nakon formiranja baze klubova ? učesnika projekta, porodice slabijeg materijalnog stanja sa područja 4 sarajevske opštine obaviještene su o različitim sportovima za čije treninge mogu besplatno prijaviti djecu.
U okviru ove faze, kontaktirane su porodice koje se nalaze u evidenciji Udruženja “Ruku na srce” iz opština: Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Centar. Kao osnovni kriterij prilikom obavještavanja, izuzev socijalnog statusa porodice, uzeta je u obzir i blizina lokacije sportskih treninga u odnosu na općinu stanovanja djece.
 
Do sada se za 5 različitih ponuđenih sportova prijavilo 57 djece. Mališani su svoje treninge vaterpola, plivanja, taekwondo-a, košarke i fudbala započeli (ili će ubrzo, nakon ljetne pauze) u 7 sportskih klubova sa kojima su precizirani i potvrđeni uslovi saradnje:
Fudbalski klub JAcademy Sarajevo,
Vaterpolo klub VK Invictum Sarajevo,
Taekwondo klub TKD Novi Grad Sarajevo,
–  Košarkaški klub KK Realway Sarajevo i
Taekwondo Klub Sarajevo
 
Ovim putem od srca zahvaljujemo predstavnicima i sportskim trenerima navedenih klubova na njihovom nesebičnom angažmanu i želji da obraduju ovako veliki broj djece, te im omoguće bavljenje sportovima o kojima su maštali.
 
U predstojećem periodu očekujemo i finalizaciju dogovora sa preostalih 5 sportskih klubova koji su izrazili interesovanje i volju da podrže ovaj projekat.
 
 
sportom za bolji zivot