300 bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica

U nedjelju, 10. juna 2018. godine, Udruženje ?Ruku na srce? organiziralo je podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo. Podjela je realizovana uz prigodnu manifestaciju u prostorijama Istiklal džamije u Sarajevu, a u okviru projekta ?Bajram je radost za svako dijete?.

Osim tradicionalne podjele novogodišnjih paketića u decembru, ovaj projekat realizuje se već treću godinu zaredom. Posebno nas raduje što se broj podijeljenih bajramskih paketića svake godine povećava. Prve godine pripremljeno ih je 100, prethodne 260, a ove godine čak 300 bajramskih paketića izmamilo je 300 najiskrenijih osmjeha.

Realizaciju projekta pomogli su naši sugrađani, kao i mediji koji su prepoznali plemeniti cilj projekta ?Bajram je radost za svako dijete?, te im se ovim putem zahvaljujemo. Posebnu zahvalnost želimo iskazati Centru za istraživanje i edukaciju ?Nahla?, te Istiklal džamiji koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta.

Naročito smo ponosni na volontere Udruženja ?Ruku na srce? koji su tokom proteklih nekoliko sedmica svoje slobodno vrijeme izdvajali kako bi prikupljali i razvrstavali donacije, pripremali paketiće, te organizovali samu podjelu. Djelić atmosfere vam donosimo kroz slike u prilogu.